Agent Login
08-540 202 20 info@hotelreservation.se

Hotell i Gran CanariaSpanien

 

Gran Canaria – klassiker som blivit het på nytt

 

Många nya resmål har öppnats sedan Kanarieöarna blev nordisk resefavorit. Turistindustrin har mött konkurrensen med ökad kvalitet och nya satsningar. Kanarieöarna är en favorit som står sig! 


Ärligt talat, vad har Västindien, Egypten och Thailand att erbjuda som inte finns på Kanarieöarna? De jättelika hotellkomplexen finns visserligen kvar men samtidigt har det vuxit upp både mindre boutiquehotell, internationella kedjehotell och billiga budgethotell. Idag finns här flera golfbanor, fantasifulla temaparker och badland. Men grisfester får man leta efter!

Det jämna klimatet och kontrasten till vår egen vinter har gjort vintersäsongen populär – men man ska vara medveten om att badtemperaturen vintertid kan gå ner till under 20 grader. Men vintersemestern kan ju även tillbringas med vandringar och cykelturer i spännande natur, golf och andra aktiviteter. Allt fler reser även hit sommartid, tack vare svalkande havsvindar blir det sällan så jobbigt varmt som det kan bli i t ex Medelhavet.

Gran Canarias största turistorter ligger på ön södra, solsäkra sida. Playa del Inglés, Maspalomas och Meloneras har i princip vuxit samman. Folk promenerar fram och tillbaka längs vattenbrynet och passerar både nudiststranden och gaystranden som känns igen på flaggorna. Du kan tillbringa en hel dag med att bara titta på trafiken! Eller lek ökenvandrare i Maspalomas sanddyner, din törst släcker du enkelt på någon strandbar. Kvällens hetaste nöjesliv finner du i Playa del Ingles.

På västkusten ligger de lite mindre orterna Mogán och Arguinegun. Den norra sidan är visserligen inte lika solsäker men å andra sidan är den grönare, här ligger även huvudstaden, Las Palmas som är väl värd ett besök.

 

Billig shopping

 

Gran Canaria är bara lite större än Öland så inga avstånd är långa, hyr gärna bil och upplev även det inre av ön. Hyr en cykel eller följ en vandringsled. Eller åk åtminstone med på någon rundtur med buss. Ett populärt naturområde är Valsequillo med djupa raviner, märkliga klippformationer och vackra skogar.

Tullfriheten och den låga momsen på Kanarieöarna stimulerar till shopping men se upp för piratkopior. Prova gärna det lokalt producerade vinet, honungsromen och de egna likörerna är också värda att testa. Men kom ihåg att det finns restriktioner för hur mycket alkohol du får ta med dig hem.

Gran Canaria finns i reseprogrammen hos alla de stora arrangörerna men du kan även skapa din egen semester tack vare billigt flyg och många hotellalternativ. Flygresan från Sverige tar ca sex timmar. Du landar på Las Palmas Airport som ligger mitt emellan sydkusten och huvudstaden. Till hotellet tar du troligen din arrangörs transferbuss, alternativt kan du åka med lokalbuss 66, en taxi kostar drygt 30 euro ner till sydkusten.

 

Kanariska utflyktsmål

 

Kanarieöarna består av sju större öar: Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura och El Hierro, dessutom sex mindre öar. Den västligaste ön, El Hierro ansågs före Columbus som världens ände.

Kanarieöarnas ekonomi är idag baserad på turism som utgör 32 procent av öarnas BNP. Cirka tio miljoner turister besöker varje år ögruppen. Öarna Gran Canaria och Teneriffa är de mest utvecklade resmålen, på senare tid har även Lanzarote och Fuerteventura utvecklat sin turism. Öarna skiljer sig åt i sin natur; från öken till dimmiga skogar. Kulturellt är de dock alla präglade av banden till moderlandet Spanien, även om Kanarieöarna sedan 1982 har en stor självständighet.

De stora turistöarna med sina många jättehotell är oftast alldeles utmärkta. Men gör gärna några utflykter, hyr en bil, ta en buss eller gå en vandringsled. Bara några kvarter från hotellen finner du genuina miljöer och fascinerande naturscenerier. 

Ett annat alternativ är att ta en båt eller ett flyg till någon av de mindre öarna, Gomera med sina frodiga gröna skogar, La Palma med berg och tallskog eller El Hierro där du med lite tur kan boka en övernattning på världens minsta hotell. Det finns även möjligheter att göra kryssningar som omfattar flera av öarna.

 

Bilutflykter

 

Biluthyrningsföretaget Holiday Autos har ställt samman en topplista över bilutflyktsmål på Kanarieöarna: 

• Finaste stranden: Amadores, Puerto Rico, Gran Canaria

• Mysigaste byn: Vilaflor, Teneriffa 

• Bästa golfbanan: Bandamas, Gran Canaria 

• Bästa utsikten: från vulkanen Teide, Teneriffa 

• Coolaste surfstället: Caleta de Famara, Lanzarote 

• Godaste biffen: Grill Paco, San Agustín, Gran Canaria 

• Coolast tapasrestaurang: El Labrador, Playa del Inglés, Gran Canaria 

• Bästa shoppingcentret: Atlántico utanför Las Palmas, Gran Canaria 

• Bästa sevärdheten: Roque Nublo, Gran Canarias högsta punkt 

• Häftigast naturfenomen: erosionskratern Caldera de Taburiente, La Palma 

 

Tips på restauranger och marknader

 

Erfarna reseledare på Kanarieöarna har samlat krog- och shoppingtips. Här är ett urval från Gran Canaria (2011): 

• El Novillo Precoz – denna pärla ligger på en liten gata bakom stranden Las Canteras i Las Palmas. Det är en uruguansk köttrestaurang och enbart inredningen är värd ett besök. 

• Adio Mare – en av Gran Canarias bästa pizzarestauranger. Här känner man omsorg om både gästen och maten. På menyn står pizzor, kebabrätter och kötträtter. Fantastiskt god mat och mycket läckert presenterat. Adress: Shoppinggallerian i San Augustin intill taxistationen. 

• Espetada – en trevlig familjerestaurang i rustik miljö med inriktning på träkolsgrillat kött. Restaurangen har bara tio bord så bordsbeställning rekommenderas. Adress: Apts. Los Molinos, Playa Inglés.

• Guantanamo – ligger strax utanför Playa del Cura. Mycket välbesökt restaurang med goda tapas och kötträtter.

• Marknader: På fredagar kl 9-14 är det marknad i Puerto de Mogán. Då säljs allt från lädervaror, cd-skivor, skärp, väskor, hattar och afrikanskt hantverk. Vill man besöka en marknad bortom turiststråken ska man ta sig till San Mateo på söndagar – där säljs frukt, grönsaker, kött, blommor och väskor.  

• I Las Palmas är det marknad varje söndag kl. 09.00-14.00 i Parque Blanco som ligger vid sidan av Catalinaparken, mot hamnen. Här säljs tröjor, väskor, skor, lite leksaker och mycket annat. Att pruta är en självklarhet.

 

Ta bilen till Kanarieöarna

 

Det går faktiskt även att ta med sin egen bil till Kanarieöarna. Kanske ett alternativ om man tänkt sig att övervintra här. Bilfärjan går från Cadiz på spanska fastlandet, vill man inte köra hela vägen dit så går det ett biltåg från franska Narbonne. Rederiet heter Acciona Trasmediterranea och har trafik till Las Palmas och Santa Cruz de Tenerife samt även en del linjer mellan öarna liksom till en rad destinationer i Medelhavet. I Sverige representeras man av företaget Ferry Center som företräder en lång rad rederiet, se mer på deras hemsida: www.ferrycenter.se. Det är faktiskt flera hundra svenskar som varje år utnyttjar denna möjlighet att ta med sig bilen till Kanarieöarna. Färjan är hårt bokad så man bör vara ute flera månader i förväg för att få en plats.

Lär mer om Gran Canaria:www.grancanaria.com, www.grancanaria.nu, www.gran-canaria-info.com

Valuta

100 SEK = 9,72 EUR
100 EUR = 1029,08 SEK
Valuta hämtad från Forex.
Uppdaterad 2017-10-20 16:00
Visa stor karta
 

Ankomst 
Avresa 
Antal nätter:
Antal rum
Rum Vuxna Barn

Hotell Gran Canaria

Faycan

Pris från 684 SEK
NH Las Palmas Playa las Canteras

Pris från 1116 SEK
Hotel Exe Las Canteras

Pris från 1049 SEK
Priserna avser dubbelrum, en natt för två vuxna.
Kontakta Hotelreservation
Läs mer Dölj