Agent Login
08-540 202 20 info@hotelreservation.se

Hotell i BarcelonaSpanien

Barcelona, svensk weekendfavorit 


Kombinationen av soligt badresmål, attraktiv storstad och billigt flyg har gjort Barcelona till en favorit när skandinaver söker resmål för en weekend eller kortsemester. 

Barcelona ligger vid Medelhavet, bara 16 mil från den franska gränsen. Barcelona är huvudstad i den autonoma regionen Katalonien och Spaniens näst största stad med ca 1,7 miljoner invånare.   

Barcelonas moderna utveckling till turistmål inleddes med Olympiska sommarspelen 1992. Då byggdes givetvis många nya hotell och restauranger, flygplatsen utvidgades och staden fick nya motorvägar och andra satsningar på infrastrukturen. En fyra km lång strand anlades i anslutning till OS-byn och ersatte ett tidigare industriområde.  

De senare åren har antalet turister i Barcelona mångdubblats. Stadens främsta turistikon är nog den ofullbordade katedralen Sagrada Família som ritades av stadens store arkitekt Gaudi och började byggas 1882. Eftersom de flesta av hans ritningar försvann under inbördeskriget så bygger man numera ”på känn”.  

Gaudi står även bakom flera andra av stadens främsta sevärdheter, som Casa Batlló, en tidigare privatbostad fylld av innovativa idéer som idag är klassad som Världsarv. 

Den spanska staden, eller Poble Espanyol som den heter på katalanska, är ett arkitekturmuseum, beläget utomhus på Montjuïcberget. Anläggningen byggdes upp inför världsutställning 1929 och är konstruerad som en liten stad med arkitektur, stilar och kulturella influenser från hela landet.

Den konstintresserade vill givetvis även besöka de muséer som handlar om Picasso och Joan Miró, missa inte heller MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, där finns all slags modern konst. Detta är inte bara ett museum över konst, här kan publiken även delta i debatter och aktiviteter om konst och kultur för både ungdomar och vuxna.   

Las Ramblas, tapas och Barca 

En turistattraktion som ingen besökare lär kunna missa är den 1,2 km långa gågatan Las Ramblas. Här, mellan Canaletes-fontänen och Columbusmonumentet passerar du några av stadens mest kända byggnader och här möts stadens egna invånare, turister, gatuartister, handlare och dess värre, även ficktjuvar och bedragare. En upplevelse du inte ska missa är besöket i Boqueria marknadshallar, förutom mat säljs även mycket annat. 

Barcelona är också berömt för sin mat. Antingen du går på en av stadens topprestauranger eller nöjer dig med barernas smårätter, tapas så kommer du att bli nöjd. Stadsdelen Ciutat Vella kryllar av matställen där du kan äta allt från klassiska katalanska maträtter till det allra senaste inom så kallad molekylär gastronomi. Även i stadsdelen l’Eexample varierar menyerna vilt. Tröttnar du på det stora stråket av tapas längs Passeig de Gràcia kan du söka dig längre inåt land där utbudet är mer varierat och miljöerna lugnare. Om du vill följa barcelonabornas egna matvanor så måste du vänta till kl 21 innan du beställer middag. 

För alla fotbollsfantaster är det givetvis en höjdare att få se FC Barcelona, ”Barca” spela, helst mot ärkerivalen Real Madrid, på hemmaarenan Camp Nou som är en av världens största. Fotbollslaget har givetvis även ett eget museum. 

Kanske vill du svalka dig med ett dopp i Medelhavet, det kan du göra på Barcelonas egen strand eller vid någon av de många badorterna längs kusten, Costa Brava, Costa Garraf eller Costa Daurada.   

Lite utanför staden finner du även flera lockande nöjesparker, golfbanor m.m.

Så kommer du hit 

Barcelonas huvudflygplats är El Prat International Airport som ligger 12 kilometer väster om stadens centrum. Barcelona har även två flygplatser för lågprisflyg, Girona som ligger cirka 10 mil norr om Barcelona och Reus flygplats som ligger drygt 9 mil söder om staden. 

Barcelona har också bra järnvägsförbindelser och givetvis kan du även köra bil hit. Från Barcelona finns färjeförbindelser till Mallorca, Ibiza, Rom och flera andra städer vid Medelhavet. Du kan även göra en utflykt till lilleputlandet Andorra upp i Pyrenéerna, på gränsen mellan Spanien och Frankrike.     


Lär mer om Spanien: http://www.spain.info/sv/

Valuta

100 SEK = 9,52 EUR
100 EUR = 1050,46 SEK
Valuta hämtad från Forex.
Uppdaterad 2017-11-23 11:00
Visa stor karta
 

Ankomst 
Avresa 
Antal nätter:
Antal rum
Rum Vuxna Barn

Hotell Barcelona

Travessera and parc (std pkro)

Pris från 439 SEK
Porta de Gallecs

Pris från 456 SEK
Ciutat Martorell

Pris från 394 SEK
Priserna avser dubbelrum, en natt för två vuxna.
Kontakta Hotelreservation
Läs mer Dölj