Agent Login
08-540 202 20 info@hotelreservation.se

Hotell i VenedigItalien

Venedig är mer än gondoler och romantik 


Till Venedig/Venezia reser över 12 miljoner turister varje år. Staden är byggd på över 100 öar som binds samman av 400 broar. Här finns magnifika medeltida palats, glittrande kanaler, kaféer och ett enormt utbud av konst och kultur. Venedig är också känt för sina livliga regattor och festivaler. Kända platser att besöka är Markusplatsen med den mäktiga Markuskyrkan, Rialtobron och Ca’Rezzonico – Venedigs vackraste plats.   

Bortom Venedigs turistmassor finns också ett lugnt kvartersliv bland de otaliga gränderna. Köp en karta och ge dig ut på upptäcktspromenad. Bara ett par kvarter från trängseln finner du en levande vardagsmiljö. Här är det också betydligt billigare att gå på restaurang eller kafé. 

Mitt i sommaren kan det bli mycket varmt, så bär alltid med dig en flaska vatten. Ett annat gott råd kan vara att helt enkelt välja vår eller höst för ditt besök. September-oktober är en idealisk tid för fotografen, med mjukt ljus och dramatiska dimmor över kanalerna. Vintern kan visserligen vara råkall men då har du å andra sidan ingen trängsel. Fast samtidigt måste du ta risken för översvämning. Gummistövlar är ett packningstips! 

Verkliga höjdpunkter i Venedig är förutom de stora kyrkliga högtiderna, Karnevalen i Venedig som pågår under första delen av februari. Andra händelser är Filmfestivalen då Guldlejonet delas ut. Biennalen i Venedig är en konstutställning som hålls vart annat år. Här kan du läsa om teaterföreställningar, konserter och annat som inträffar i Venedig.  www.culturaspettacolovenezia.it.   

Gondol eller ej?  

En stor fråga för Venedigturisten är givetvis om man ska kosta på sig en gondoltur. Räkna med att det är dyrt – men samtidigt ett minne för livet. Det sägs att de som kysser varandra i en gondol under Suckarnas bro får evig kärlek, och det är ju värt en del. 

En betydligt billigare båttur får du med Vaporetton, Venedigs motsvarighet till våra stadsbussar. Det finns förstås många olika linjer, om du tar Vaporetto No 1 från Piazzale Roma kan du få en fantastisk båttur på 3,5 km längs kanaler som är kantade av gamla palats. 

Biljetterna köper du på stationerna eller i tidningskiosker till ett pris av 3,50 euro. Bagage kostar extra att ta med. Det går också att köpa dygnskort av olika valörer. Förutom gondoler och vaporetto så finns det även rundtursbåtar och båttaxi. Viss varning är befogad för rörelsehindrade eller familjer med barnvagn, varken Vaporetton eller Venedig är särskilt anpassad till detta.   

Ta båten från flyget

Venedigs flygplats ligger ca en mil från staden och heter Venezia Marco Polo. Från flygplatsen kan du ta dig in till stan men hjälp av flygbuss, taxi eller taxibåt. Flygbussarna går till Piazzale Roma i närheten av centralstationen. Det är lätt att börja sin sightseeing direkt när man klivit av bussen. 

Om du kommer med lågprisflyg landar du troligen på Treviso Airport. Den ligger ca 2 mil från Venedig och har flygbussar till Piazzale Roma. Ryanair landar även i Bergamo utanför Milano. Det är då tre timmar från Venedig, inklusive 45 minuter från flygplatsen in till Milano. 

Antingen du kommer med bil, buss eller tåg så passerar du staden Mestre varifrån en lång bro leder över till Venedig.  

Med bil, tåg eller färja 

Italien har ett bra tågnät men förseningar är inte ovanliga. Andra orter i norra Italien som det kan vara värt att göra utflykter till från Venedig, är Padova (ca 30 minuter med tåg från Venedig), Vicenza (ca 45 minuter från Venedig) och Verona (ca 70 minuter från Venedig). 

Venedigs innerstad är visserligen helt bilfri men det går ändå bra att komma till Venedig i bil. Antingen parkerar man då i Mestre och tar lokaltåget eller bussen in till Venedig eller så finns det även parkeringsplatser och parkeringshus efter bron, i anslutning till Piazzale Roma.  
Det finns också en parkeringplats som heter Tronchetto. Därifrån avgår bilfärjor för den som vill ta med sig bilen till ön Lido utanför Venedig. 

Du kan faktiskt även komma till Venedig med färja. Det finns färjelinjer mellan Venedig och Pula i Kroatien samt mellan Venedig och Porec i Kroatien.  Det finns också förbindelser till flera öar i Grekland. 

Starta eller avsluta gärna din Medelhavskryssning i Venedig som är hemmahamn för italienska kryssningsrederiet MSC Cruises.   


Lär mer om Italien: www.italiantouristoffice.se

Valuta

100 SEK = 9,09 EUR
100 EUR = 1100,58 SEK
Valuta hämtad från Forex.
Uppdaterad 2018-07-17 11:16
Visa stor karta
 

Ankomst 
Avresa 
Antal nätter:
Antal rum
Rum Vuxna Barn

Hotell Venedig

Vienna Hotel

Pris från 573 SEK
Piave (Mestre)

Pris från 648 SEK
Le Boulevard (Lido)

Pris från 803 SEK
Priserna avser dubbelrum, en natt för två vuxna.
Kontakta Hotelreservation
Läs mer Dölj