Agent Login
08-540 202 20 info@hotelreservation.se

Hotell i RomItalien

Rom, alla vägar bär till den eviga staden 


Rom var ett turistmål redan innan det fanns "turister". Hit reste Europas överklass på den "grand tour" som hörde till god uppfostran redan på 1700-talet. Redan i antiken myntades uttrycket "alla vägar bär till Rom". 


Rom är byggt på de berömda sju kullarna: Aventinen, Caelius, Capitolium, Esquilinen, Palatinen, Quirinalen och Viminalen. Genom staden strömmar floden Tibern. De många parkerna gör Rom till den grönaste staden i Europa. Här finns den största stadsparken i världen, Appia Antikas park som sträcker sig från Colosseum till Ciampino. Andra parker är Villa Doria Pamphili, Villa Borghese, Villa Ada, Villa Glori och Gianicolo.

För den historiskt intresserade bjuder Rom på för mycket att se! Ett gott råd är att redan i förväg planera vilka antika sevärdheter man vill besöka.
En liten varning. Om du vill fotografera eller bli fotograferad tillsammans med någon av de "gladiatorer" som poserar utanför Colloseum så ska du vara beredd på att det kostar!

Ett av Roms "måsten" är att besöka Vatikanen, staten i staden. Ett bra tips är att spara sina vykort och posta dem härifrån, dels får du deras exklusiva frimärken (är det någon som samlar på frimärken längre?) och faktiskt fungerar postgången bättre här än i Italien.

Ett annat gott råd är att besöka Rom på våren eller hösten, då är det lite glesare mellan turisterna och sommarens hetta klarar man sig gärna utan.

Shopping & kvällsliv

Via condotti, som börjar vid Spanska trappan, är den mest berömda av Roms shoppinggator. Här vimlar det av köpstarka kunder och världens mest exlusiva varumärken som Bulgari, Cartier, Ferragamo och Battistoni. Mer av detta finns på parallellgatorna.

Lite billigare shopping finner du på Via del Torsos västra delar, främst kläder. Runt Trevi-fontänen kan du också hitta skor och lädervaror till rimligare priser. Kring Travestere och runt Campo dei Fiori hittar du kläder och varumärken från unga modeskapare för lite yngre publik. Secondhand-shopping finns på Via del Vecchio Governo.

Rom har många fina antikvitetsaffärer och hantverksbutiker. Du finner dem bland annat på Via dei Coronari och Via Giulia. Dessutom har Rom massor av olika marknader som ofta är specialiserade på kläder, mat, blommor eller antikviteter. Kända marknader är Porta portese och Campo de Fiori. Några italienska delikatesser bör du absolut ta med dig hem.

Även om Rom inte hör till Europas främsta partystäder så saknas här inte barer, diskon och nattklubbar. Många av dessa ligger i Testaccio och kring Spanska trappan.

I Rom vill du säkert smaka äkta italiensk matlagning. Men då bör du gärna göra din läxa i förväg, eller ta råd av experter, kanske i din hotellreception eller genom någon av de turistsajter vi presenterar här nedan.

Så kommer du hit – och vidare

Enklast tar man sig runt i Rom med stadens bussar, biljett köper du i någon kiosk med skylten "T". Staden har även ett tunnelbanenät. Det är dock inte så utbyggt – problemet är att man vid grävningarna hindras av alla arkeologiska fynd! Det är praktiskt att köpa ett vecko- eller dagskort för lokalresor. Varning dock för väsk- och ficktjuvar!

Rom har två internationella flygplatser: Leonardo da Vinci/Fiumicino, 35 km sydväst om Rom, med flygtåg in till stan. Flygplatsen Ciampino ligger 15 km i sydost och har bussförbindelse.

Italien har ett bra järnvägssystem, Rom är den stora knutpunkten och det är enkelt att ta ett pendeltåg till orter i närheten men även långdistans.


Lär mer om Italien: www.italiantouristoffice.se

Valuta

100 SEK = 9,82 EUR
100 EUR = 1018,73 SEK
Valuta hämtad från Forex.
Uppdaterad 2017-09-22 16:00
Visa stor karta
 

Ankomst 
Avresa 
Antal nätter:
Antal rum
Rum Vuxna Barn

Hotell Rom

Nardizzi

Pris från 531 SEK
Happy Village & Camping

Pris från 366 SEK
The Brand

Pris från 468 SEK
Priserna avser dubbelrum, en natt för två vuxna.
Kontakta Hotelreservation
Läs mer Dölj