Agent Login
08-540 202 20 info@hotelreservation.se

Hotell i ParisFrankrike

Paris har allt för turisten


Med sina 30 miljoner turister om året är Paris en av Europas populäraste resmål. Paris lockar med romantiska miljöer, fantastiska sevärdheter liksom mat-, mode- och annan kultur. Idag går det oftast bra att klara sig på engelska men några franska artighetsfraser uppskattas.

Staden Paris är uppdelad av floden Seine, innerstaden består av högra stranden, "rive droite" och vänstra stranden, "rive gauche", som geografiskt snarare borde vara södra och norra sidan. 
Den centrala staden är inte så stor, 11 km i diameter med en befolkning på ca 2,2 miljoner. I "stor-Paris" bor mer än 11 miljoner. Att så pass många fortfarande bor i de centrala delarna av staden, är internationellt ovanligt. En följd av detta är att staden har ett så livligt gatuliv dygnet runt; här ligger bostäder, hotell, restauranger och små butiker vägg i vägg.

Eiffeltornet är ända sedan världsutställningen 1889 den främsta symbolen för Paris. Andra kända landmärken är konstmuseet Louvren, Triumfbågen på Place de l'Etoile och den moderna ”triumfbågen” bestående av kontor, i nya stadsdelen La Défense. Bland de största turistattraktionerna finns också kyrkorna Notre-Dame de Paris och Sacré-Cœur, konstmuseet Musée d'Orsay som ligger i en tidigare järnvägsstation, liksom slottet i Versailles med dess park, kyrkogården Père-Lachaise och Disneyland Resort Paris lockar också. 

Musik- och multimediakedjan Fnac ger varje vecka ut det lilla häftet "Lylo" gratis, med information om bland annat konserter i olika kategorier som pop, rock och jazz. Mer information om arrangemang finns i trycksakerna l'Officiel des Spectacles eller Pariscope. Här finns bio- och teaterprogram, konserter och utställningar med mera. 

Eldorado for shopping och mat

Paris är ett eldorado för märkesshopping i den exklusivare klassen, bland de stora modevaruhusen märks Galeries Lafayette, Le Bon Marché, Bazar de l'Hôtel de Ville (BHV), La Samaritaine och Printemps. 

Eldorado kan man väl även kalla Paris för den matintresserade, här finns ett tiotal restauranger utmärkta med tre stjärnor i Michelinguiden men du äter även gott i många små familjekrogar ett par kvarter från de stora avenyerna. Flera av Paris topprestauranger erbjuder matlagningsklasser, föreläsningar och provsmakningskvällar. Du kan också ta en promenad under ledning av gastronomiskt kunniga guider. Det finns turer för choklad-, vin- och matprovning. Kolla hos turistbyrån eller fråga i din hotellreception. 

Frankrike är ju även berömt för sina viner. Här finns det dock anledning att vara lite försiktig med shoppingen – svenska Systembolagets utbud av franska viner slår de flesta franska vinbutiker, dessutom är priserna ofta lägre!

Går som tåget

Det är enkelt att resa runt i Paris som har världens största tunnelbanenät, "Metro". Med pendeltåget tar man sig bekvämt till de yttre delarna av staden, till exempel till storflygplatsen Charles de Gaulle och till Paris Disneyland. OBS dock att handikappanpassningen i lokaltrafiken ofta är dålig. 

Paris har sex större järnvägsstationer med snabba förbindelser till hela landet och även internationellt. Järnvägsstationerna är sammankopplade med både tunnelbanan och pendeltågen. 

Den som kommer med bil till Paris rekommenderas att lämna bilen vid de infartsparkeringar som har anknytning till tunnelbanan. Att köra bil inne i staden är ingen semester!

Förutom flygplatsen Roissy-Charles de Gaulle, nordost om Paris, finns även flygplatserna Orly, söder om staden och Beauvais som används av vissa lågprisbolag (Ryanair m.fl). 

Med rabattkortet Paris Start Kit får du åka fritt på bussar, tunnelbana, etc samt fri entré till en lång rad museer etc.

Visste du att: 

Vikingarna raserade Paris år 885 men å andra sidan var det till stor del den svenske diplomaten Raoul Nordlings förtjänst att nazisterna inte ödelade staden i slutet av andra världskriget.


Valuta

100 SEK = 9,72 EUR
100 EUR = 1029,08 SEK
Valuta hämtad från Forex.
Uppdaterad 2017-10-20 16:00
Visa stor karta
 

Ankomst 
Avresa 
Antal nätter:
Antal rum
Rum Vuxna Barn

Hotell Paris

Eurohotel sovereign(std maronr

Pris från 469 SEK
Residhotel les Hauts d'Andilly

Pris från 423 SEK
Forest Hill Paris la Villette

Pris från 650 SEK
Priserna avser dubbelrum, en natt för två vuxna.
Kontakta Hotelreservation
Läs mer Dölj