Agent Login
08-540 202 20 info@hotelreservation.se

Hotell i KöpenhamnDanmark

 

Köpenhamn är porten till Europa

 

För Sverige och svenskarna har alltid Köpenhamn varit porten till Europa och världen. Hit kommer man enkelt med bil, tåg eller flyg. Vare sig du vill resa vidare, tänker semestra i Danmark eller nöjer dig med en weekend i Kongens By så är Köpenhamn värd sin resa. 


Besökaren i Köpenhamn har mycket mer att uppleva än gamla klassiker som gågatan Strøget, Nyhavn med sina gamla hus, båtar och en gång skumma krogar och nöjesparken Tivoli. Köpenhamnsrestaurangerna Noma och Geranium är bara ett par av stadens restauranger som listats bland de bästa i världen. 

Men kanske lockar stans klassiska krogar och matställen minst lika mycket, till exempel Ida Davidsens smørrebrød-restaurang, menyn är ett par meter lång! Den som är intresserad av klassisk dansk kokkonst bör gärna besöka Arbejdermuseets café och ølhall ”1892”. Här minner både meny och inredning om gamla tider. På museet finns bland annat möblerade bostäder från olika epoker. Kanske känner du igen dina egna barndomsmiljöer.

Efter att stjärnor som Madonna och Nicole Kidman har gjort havregrynsgröt till moderiktig trendmat, är det nu helt rätt att servera klassiska traditionella gröträtter. Gröten har fått en modern tvist och kan nu avnjutas på världens första grötbar på en av Köpenhamns mest kreativa "gastro-gator", Jægersborggade 50.

En helt ny saluhall har slagit upp portarna på Israels plads vid Nørreport station i centrala Köpenhamn. Här kan man välja bland färsk fisk, kött, grönsaker och frukt från danska gårdar och specialiteter från olika regioner. Caféer och glasstånd trängs med restauranger från olika hörn av världen.

Tivoli i Köpenhamn har ett nytt, ryskt inspirerat område, här finns bland annat den mäktiga Vasilijkatedralen från Röda Torget i Moskva och en miniversion av Transsibiriska järnvägen. Experimentarium vid Tuborg hamn lockar många familjer med massor av barnvänlig vetenskap, här finns inga ”rör icke-skyltar”. Strax intill ligger det kända bryggeriet som lockar med törstdrivande studiebesök. 

Besök gärna ”alternativstadsdelen” Christiania med sitt myller av kreativa hus, workshops, gallerier, spelställen, billiga matställen och vacker natur.

Ett bra tips för besöket i Köpenhamn är att köpa ett Copenhagen Card som ger massor av fria entréer, rabatter och fria lokalresor. 

 

Utflyktsmål

 

Runt Köpenhamn och på Själland finns många utflyktsmål inom kort avstånd. Fantastiska konstmuseer som Louisiana nära Helsingör och Arken söder om Köpenhamn. Sommartid lockar förstås världens äldsta nöjespark, Bakken alla barnfamiljer. Här finns inte bara karuseller utan även en fin parkmiljö. 

Sköna badstränder finns runt hela Själland. Längs Nordsjällands kust ligger badorterna på rad: Hornbæk, Gilleleje, Rågeleje, Tisvilde och Liseleje. Här hittar du även många golfbanor.

Andra utflyktsmål är Kronborg Slott i Helsingör, Karen Blixenmuseet i Rungstedlund vid Öresund och grannstaden Roskilde med både historiska minnen och sin kända rockfestival. Vikingaskeppsmuseet är väl vårt ett besök.

Söker man sig sedan ännu längre in i Danmark så är det lätt att hitta många fler sevärdheter och resmål, från Skagen i norr till Billund med sitt Legoland i söder, västra Jylland med sina milslånga sandstränder och Danmarks alla öar. Någon gång bör du prova på att hyra ett sommarhus och stanna ett par veckor.

Allt fler besökare kommer med flyg. Köpenhamns Flygplats har utnämnts till världens bästa lågprisflygplats. I motiveringen fäste sig juryn särskilt vid CPH Go som är en ny och särskild låprisflygel på flygplatsen. 

 

Skidåkning i Köpenhamn?

 

Om några år, enligt planen 2016, kan Köpenhamns första slalombacke stå klar, fyra km från Rådhusplatsen. Det handlar om en gammal förbränningsanläggning som föreslås kläs in med ett transparent skal, format som ett berg, beklätt med nylonmattor lämpliga för skidåkning. Höjden blir 90 meter och man utlovar upp till 1 500 meter långa pister. Nåja, detta är i alla fall ett kreativt förslag från en arkitektfirma, som vann en tävling om hur byggnaden skulle kunna återanvändas. Utsikten mot Skåne lär bli fin.

Lär mer om Köpenhamn: http://visitcopenhagen.se,  www.kopenhamnportalen.se,www.kopenhamn.com, www.copenhagenet.dk, www.aok.dk.

Lär mer om Danmark: www.visitdenmark.se

Valuta

100 SEK = 71,72 DKK
100 DKK = 139,43 SEK
Valuta hämtad från Forex.
Uppdaterad 2017-11-23 11:00
Visa stor karta
 

Ankomst 
Avresa 
Antal nätter:
Antal rum
Rum Vuxna Barn

Hotell Köpenhamn

Cabinn Metro

Pris från 877 SEK
Zleep Ishoj Hotel

Pris från 1147 SEK
Quality Airport Hotel Dan

Pris från 1289 SEK
Priserna avser dubbelrum, en natt för två vuxna.
Kontakta Hotelreservation
Läs mer Dölj